A Vokál Akkord Band Zenekar összeállítása


Kettő fős zenekarZenekarunk alap felállása kettő fő: énekesnő (Tündi) és jómagam (Balázs).

A képen látható, hogy a felső hangszer egy professzionális szintetizátor: Ketron SD7, az alsó hangszer egy kalapácsmechanikás rendszerű zongora, ami egy Ketron Midjay modul segítségével szólaltatja meg a hangokat. Mindkét hangszer meghibásodás esetén alkalmas az egész esti műsor lejátszására. A kettő fős összeállításban mindketten éneklünk, így megjelenik a zenekarban egy női és egy férfihang is.
Zenekarunk a három fős összeállítást javasolja, a hangzás és a profi szaxofon szólok miatt. A zenei élmény sokkal színesebb és teltebb lesz, a következő zenei anyagokkal be szeretnénk mutatni munkánkat kettő és három fős csapat összeállítás esetében.

zenei anyag 2fő esetében:

zenei anyag 3fő esetében:

A háromfős összeállításban zenekarunkkepatmeretezes_hu_20161112_184217 kiegészül egy szaxofonnal. A két összeállítás különbsége, hogy a háromfős csapatban megjelenik még egy élő hangszer, ezáltal műsorunk hangzása színesebb, teltebb lesz.

Szakmai javaslatom a háromfős csapat választása, de zenekarunk álláspontja szerint inkább egy kétfős zenekart válasszanak ár-érték arányban, mint ugyanazon összegért esetlegesen négy-öt zenész is elmegy. Tapasztalatom, bár kivételek mindig vannak, hogy ezeknél a csapatoknál valami nem lesz rendben. Itt gondolok a technikai háttérre vagy műsorvezetésre vagy a repertoár hiányosságára.

Amennyiben mégis úgy döntenek, hogy kettőfős csapatunkat rendelik meg, a zenéből nem fog kimaradni semmi, hiszen a jobb kezemmel azokat a szólókat, backgroundokat valamelyik hangszeren bejátszom.

Mikor kezd és meddig zenél a zenekar?

Mikor kezd és meddig zenél a zenekar?