20160910_205421

2008-ban kezdték el építeni a Czimeres Pálinka Ház birtokát. Első rendezvényünket 2010-ben tartottuk, ekkor csak a pincevendéglőnkben fogadtuk a vendégeket. 2012-ben döntöttek a tulajdonosok egy sátor építéséről, ami lehetővé tette a nagyobb létszámú rendezvények kiszolgálását. 2012-2014 között zenekarunk által ismertem meg a Birtok tulajdonosait és ügyvezető igazgatóját, Joó Zoltán urat. Rendezvényházunk és zenekarunk együttműködése 2014-ben kezdődött. A munkakapcsolat baráti kapcsolattá alakult. A korábbi időszakban (2012-2014) catering cégek biztosították az értékesítést, ám 2014-ben közösen kezdtünk dolgozni a helyszín értékesítésén, így hivatalosan 2014-től az Etyeki Czimeres Pálinka Háza rendezvényszervezője lettem. 2014-ben beüzemeltük a konyhánkat, és 2014 év végén szerződtettük jelenlegi főszakácsunkat, Gábor Zoltán szakácsmestert. A személyzetet nagyrészt a helyi lakosságból kértük fel, így biztosítva a családi hangulatot a felszolgáláson keresztül.

A 2015-ös évben már tizenhárom esküvői szerződésünk lett, 2016. évben tizenkilenc megrendelésünk volt. A zenei múltamból sok mindent hasznosítottam, hiszen 1993 óta járom a szolgáltatói helyszíneket, és bizony sok-sok hiányosságot véltem felfedezni a szolgáltatói piacon. Mivel lehetőségem adódott rendezvényszervezőként, saját rendezvényházunkat úgy irányítom, hogy a problémák még felmerülésük előtt megoldódjanak, így megrendelőink nem találkoznak valós problémákkal.

A rendezvényszervező fő feladata, hogy minden munkafázisba belelásson, és adott esetben bármelyiket el tudja végezni. A rendezvényhelyszín beindításának évében sok estét töltöttem a személyzettel, így személyes rálátásom van a munkájukra. Örömmel tölt el a felszolgálók jó munkája, amelyet ebben az évben több alkalommal külön pénzzel honoráltak vendégeink, amit természetesen dolgozóinknak juttattam.

Ne feledkezzünk meg a rendezvényszervező másik fő feladatáról, amely a szolgáltatás hátterét biztosítja. Mindent én szerzek be, a konyha anyagszükségleti kérelmét (a létszámhoz arányosítva) én intézem, az ifjú pár az első találkozótól az esküvő elszámolásáig velem tartja a kapcsolatot. Italrendelés, bútorzat, textíliák, személyzet, egyéb segédanyagok mind-mind hozzám tartoznak. Véleményem szerint nagy feladat, de mivel minden egy kézben van, így a hibákat (melyeket sikerült az elmúlt évben minimalizálni) magamnak szükséges megoldanom.

Zenekarunkat minden esetben kiajánljuk, hiszen szeretek a személyzetem között szórakoztatni. Zenekarunk választása esetén 10 %-ot szoktam engedni a szolgáltatói tiszteletdíjból, ill. esküvő esetén a polgári szertartás költségeit nem számolom fel. Így a személyzettel lehetek az est folyamán. Abban az esetben, ha más szolgáltató biztosítja a zenét, éjszaka nem tartózkodom a helyszínen. A rendezvényt minden esetben rendezvénykoordinátor irányítja. A rendezvénykoordinátor és az ifjú pár között a kommunikációt saját magam végzem.